האם מותר לחשוב על מעשים אסורים?

  • ט' סיון התשע"ט

שאלה

שלום הרב, יש לי בראש כל מיני מחשבות על דברים שהייתי מאוד רוצה לעשות ויצרים ממש השתלטו לי על המחשבות. קשה לי לא לחשוב על זה. אבל אני יודעת שלעשות דבר כזה הוא גבול שלא אחצה, אני מתגברת על הצורך הזה ביום יום, אבל לא על מחשבות. האם זה נקרא איסור? תודה

תשובה

שלום רב,

הקב"ה לא מצרף מחשבה רעה למעשה, ולכן אין עונש על מחשבת עבירה, חוץ ממחשבה על עבודה זרה שבזה הקב"ה מצרף מחשבה למעשה, ודבר זה נלמד ממה שכתוב (יחזקאל יד ה) "למען תפוש את בית ישראל בלבם אשר נזרו מעלי בגלוליהם כולם" (ראה מסכת קידושין דף לט עמוד ב, ודף מ עמוד א).

וכן אסור להרהר באיסורי עריות (ראה מסכת עבודה זרה דף כ עמוד ב, ושלחן ערוך אבן העזר סימן כג סעיף ג).

בברכה,

הלל מאירס