מה נחשב לחילול השם?

  • ט' סיון התשע"ט

שאלה

שלום רב,
חילול השם הבנתי זה חטא שאין לו כפרה (למרות שאמרו שאין דבר העומד בפני התשובה אז כבר לא יודע מה נכון חחח, לא חשוב).

מממ..אני לא ממש מצליח להבין מה נחשב לחילול השם מכיוון שגם אם ראיתי בחור עם חזות חרדית מתנהג "שלא קשורה" הוא עדיין בסך הכל רק בנאדם ועלי לשפוט אותו לכף זכות..אנשים טועים. זה הקטע שלנו שאנחנו רק בני אדם..איך אפשר לצפות ממישהו להיות מושלם..?

אני רואה את זה הפוך - מי שמציג את עצמו כלא טועה לעולם - זה אולי חילול השם כי ככה זה מרחיק אותי..
מה שעובר לי בראש זה "מה, הדת לא מרשה לי לטעות? אז לא רוצה להיות איפה שאין מקום לטעויות" (אחד הדברים שהכי חשובים לי באישה דרך אגב זה שהיא תתן לי מקום לטעות ולתקן).

אני די בטוח שאני מבין פה משהו לא נכון..אני רק לא ממש מבין מה..

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

ברור שיש לדון לכף זכות וזה הכל מצד של האדם הצופה. אבל האדם החוטא צריך לשמור שלא יצא חילול השם בפי הבריות.

כמובן שלא כל דבר זה חילול השם שאין לו כפרה והכל לפי העניין. אבל על האדם להתבונן ולנסות למנוע כל מצב שיש לחשוש ששם שמים יתחלל בפי הבריות.