עליית יהודי אתיופיה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האתיופים היהודים באתיופיה היו יותר הדוקים ודבוקים בקדוש ברוך הוא מאשר עכשיו פה בארץ. ואנחנו החברה הצעירים לא מוצאים כיוון שרובנו מתעלמים מעילת העלייה מהעומק של הסיבה . אני יהודי ממוצא אתיופי גאה . ואני יודע שהקדוש ברוך הוא נמצא איתי בכל רגע ורגע. ןאם כך אז למה אני מרגיש לבד

תשובה

שלום

לבי ולב כל יראי ה` דוי על מה שעשו המפאיניקים לעליות היקרות מתימן ואתיופיה ושאר העליות, העבירו על דתם יהודים תמימים באמונתם, ועל כך עתידים ליתן את הדין. חבריך הם תינוקות שנשבו לכל דבר ועניין, וכמה כואב שבעבר היה הגדרה זאת שמורה ליהודים שנשבו על ידי גויים, וכיום הוא גדר נפוץ לאלו שנשבו מאמונתם על ידי יהודים, ה` ישמור. חזק ואמץ, אתה לא לבד, אני אתך - מנשה ישראל