שמירת שבת בסביבה שאינה דתית

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

הורי רוצים להגיע אלי לערב שבת או חג. אני גר בחדרה והורי בנתניה ועצם הידיעה שבואם יגרום להם לחילול שבת(הם לא שומרים שבת)מפריעה לי(אני שומר שבת).לטענת אימי אם לא אלי היא תיסע בכל מקרה למקומות אחרים. אז למה אני מונע ממנה לבקר אותי בשבת וחג בטיעון שאני גורם לה לחילול שבת אם היא גם כל לא שומרת שבת. מה אני יכול לעשות בכדי גם לשמור על השבת ועל דרכי וגם לא לצער את אימי ולהרגיש כי אני מחמיץ מצוות כיבוד אב ואם. תודה מראש צחי.

תשובה

שלום וברכה

יש לך לבקש מהם להקדים ולבא, בטרם כניסת השבת. אך אם הם מתעקשים לבא בשבת, אינך חייב למונעם, ויכול אתה להסתפק, בעצם הדבר שביקשת מהם להמנע מכך.

חג שמח-בנימין שמואלי