לרמוז ליהודי שיחלל שבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

יש לי שאלה שמאוד חשובה לי התשובה עליה... לפני הכל אני רוצה להגיד שאני מאמין גדול באל ובתורה אבל אינני שומר שבת ואינני הולך בקביעות לבית הכנסת אבל אבי כן שומר שבת ופה השאלה.. אני רב איתו הרבה מאוד על איך שהוא שומר שבת כי לי אין בעיה שישמור שבת אבל שיעשה זאת נכון... אבא שלי אולי לא מדליק חשמל בשבת ולא נוסע ולא מדבר בטלפון ונראה שהכל כשורה אבל הוא כן רואה טלוזיה למשל. אם המשפחה רואה טלויזיה הוא רואה ,להיפך מה שהוא עושה בשבת זה לעבור בין החדרים ולחפש איפה יש משהו מעניין שהילדים עושים ואז הוא מתיישב בחדר כדי לצפות אם זה במשחק או בתוכנית כלמר הוא אולי לא מדליק את הטוליזיה אבל הוא עובר בין החדרים כדי לחפש איפה הטלויזיה עובדת בשביל שיוכל לראות הוא מתנהג בשבת מאוד מאוד שונה ביחס לכל השבוע הוא פתאום מתחיל איתי שיחות שהוא לא מתחיל איתי ביום יום וזה נראה כאילו הוא עושה את זה רק בשביל להעביר לעצמו את השבת. ועוד בעיה שהוא די רומז לנו(בני המשפחה) מה לעשות כי הוא משאיר לעצמו אור בשירותים ודי כועס שמכבים אותו או שלמשל הוא נותן לנו רמזים על לסגור את הטלויזיה לאחר שהוא עולה לחדר ומשאיר אותה דלוקה או על להדליק את המזגן.. אולי הוא לא אומר "תדליק את המזגן" אבל הוא רומז על כך בצורה ברורה ודי מגעליה כאילו הוא רוצה בטובתי שיהיה מזגן שהוא רוצה למעשה את טובתו.... אני יודע שהשאלה היא די סיפור מאוד ארוך אבל הנושא הזה גורם לי איתו ריבים רבים וגם אמי רבה איתו הרבה מאוד על זה כי היא לא מרוצה מכך שהוא שומר שבת ואני יכול להוסיף שלא כל הזמן הוא היה שומר שבת רק בחמש שנים האחרונות זה התחיל. אני יודע שבעבר היה את עניין "גוי של שבת" ואני מרגיש כאילו אני ובמיוחד אמי גוי של שבת אשמח לקבל תשובה בעניין ולדעת אם זה מותר מה שהוא עושה ומקובל ובכלל מה יש לך להגיד בנושא כי אתה (המשיב) בטח יותר מבין ממני בעניין של שמירת שבת. סליחה על השאלה הארוכה ותודה על כך שאתה מקדיש לי זמן ותודה מראש על התשובה

תשובה

שלום וברכה

ראשית אינני מבין, איך אדם המגדיר את עצמו מאמין בתורה, יכול לחלל את השבת. אשר נצטיוינו עליה בתורה אין ספור פעמים, והוזהרנו עליה בעונשים חמורים, אשמח מאוד אם תשיב לי על כך.

ולענין אביך, אכן אסור לך להדליק או לכבות עבורו מאומה.(אינך גוי ח"ו) ואם עשית מלאכה האסורה בשבת אסור לו להינות מזה. וכנראה שעדיין לא הפנים בלבו את גודל ענין השבת וחבל.

הייתי ממליץ לכולכם ללכת לסמינר הקרוב של ערכים ולבדוק את הענין יחדיו ואז ישוב וישכון השלום בביתכם. ובכל מקרה אני מצפה לתשובה ממך על הענין הראשון שכתבתי בכבוד רב