שו"ת פסח

מה ההבדל בין חג הפסח לחג השבועות ביחס למתן תורה?

  • א' סיון התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב!
רציתי לשאול שאלה שבעיניי מסקרנת אותי
בחג הפסח היה יציאת מצרים הקב"ה נתן למשה רבינו את לוחות הברית ובחג השבועות זה חג מתן תורה מה ההבדל הין החגים ביחס לתורה?
ז"א אם קיבלנו תורה בחג הפסח או בשבועות?

תשובה

שלום וברכה,

חג הפסח, כשמו כן הוא, על שם מכת בכורות בה פסח ה' על בתי היהודים, העניש את המצרים והוציא את עם ישראל משעבוד לחירות. בפסח אנו מצווים לערוך ליל הסדר ואכילת מצה - לזכר עשרת המכות ויציאת מצרים.

חג השבועות, "חג מתן תורה", מתייחס למעמד הר-סיני וקבלת תרי"ג מצוות לאחר שכבר יצאנו ממצרים והלכנו במדבר. הוא נערך ב-ו' בסיוון, התאריך שבו קיבלנו תורה בהר סיני.

בברכה,

דניאל בלס