חגים ומועדי השנה

האם מותר לאכול סעודה חלבית בליל שבועות?

  • א' סיון התשע"ט

שאלה

האם מותר הלכתית להסתפק בסעודה חלבית מפוארת בערב שבועות? תודה

תשובה

שלום רב,

מי שרוצה לאכול סעודה חלבית בליל שבועות רשאי לנהוג כן.

מקורות: על פי מה שכתב רבי משה בן מכיר זצ"ל (ממקובלי העיר צפת במאה ה-16) בספר סדר היום (סדר חג השבועות) וראוי להכין מטעמים מתוקים ומטעמים לחכו ביום זה, ויש נוהגין בתבשיל של חלב ונותנין דבש עליו, לקיים (שיר השירים ד יא) דבש וחלב תחת לשונך. והכל לפי מה שהוא אדם ולפי המטעם לחכו והערב לו, ואף על פי שלא יהיה בשר ויין, כי אין הענין אלא לענג עצמו אבל לא בענין שיצטער. וכ"כ בשו"ת שיח יצחק (סימן רלד) שבקצת מקומות נהגו שלמים וכן רבים לאכול רק מאכלי חלב בליל התקדש חג השבועות. וכן נהג הגר"י קניבסקי זצ"ל כאשר הובא בספר ארחות רבנו חלק ב' (עמוד צח). וכן בשו"ת וישב משה חלק ב' (סימן קו) העלה, שהאוכלים מאכלי חלב בליל שבועות יש להם על מה שיסמוכו, רק יקפידו לכבדו במאכלים חשובים, מיוחדים ליום טוב, וכן ביין באמצע הסעודה.

בברכה,

הלל מאירס