איך מסתדרים בראש השנה שצמוד לשבת?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב. חג ראש השנה בפתח - ערב חג ביום רביעי עד שישי, ומיד שבת. אני צריכה להשתמש בפלטת שבת ומיחם. הפלטה תישאר דלוקה כמובן עד מוצ"ש אבל המיחם עלול להתרוקן. מה עושים, איך מדליקים נרות שבת, ומה זה עירוב תבשילין? תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה!

בחג מותר לבשל לשבת, כמו שאבאר בהמשך.

על כן יש לך לחמם ביום ו` מים על הגז, ולשפוך את המים הרותחים לתוך המיחם לצורך השבת.

נרות שבת יש להדליק ביום ו` לפני השקיעה, מאש שדולקת כבר, והדרך הפרקטית ביותר להשארת אש דולקת, היא ע"י נר נשמה של 72 שעות, ובכך יהיה לך אש להדלקת הנרות בלילה השני של ראש השנה ולשבת.

מותר להדליק גפרור מנר הנשמה, ולהדליק בו את הנרות, אך אין לכבותו, אלא מניחים אותו בנחת ויכבה מאליו.

מה שהותר לבשל מהחג לשבת לא הותר אלא א"כ עשו עירוב תבשילין.

 דהיינו לוקחים בערב החג מאפה ותבשיל כגון חלה וביצה מבושלת, או שני תבשילים, ומייחדים אותם לאכילה בשבת, ומברכים את הברכה כנדפס בכל סידור ומחזור, ומוסיפים לומר את הנוסח הנדפס שם, ועי"ז נחשב כאילו התחלנו מערב החג להכין את צרכי השבת, ומותר להמשיך לבשל בחג לצורך שבת.

אך אין זה מתיר להכין מיום חמישי ליום שישי החג השני ולא מיום ה` לשבת.

בברכה - בנימין שמואלי