חלום על מים ועל דיבוק

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב. אני תמיד חולמת חלומות על מים נהרות וגשמים בכלל בכל חלום שלי יש מים בערב שבת חלמתי חלום שלפנות בוקר שאני רואה משהו מפחיד כמו דיבוק בילדה ואני צורחת כמה פעמים "שמע ישראל ה` אלוהינו ה` אחד" וקמתי בשעה 5 וחצי לפנות בוקר בבהלה ואני לא שוכחת תחלום מה זה אומר לדעתך כבוד הרב

תשובה

שלום

 כנראה ששורש נשמתך משבט זבולון, וזאת על פי מה שמסופר בתלמוד (פסחים ד א): "הַהוּא דַּהֲוָה קָאָזִיל וְאָמַר, "אַכֵּיף יַמָּא - אַסִיסְנִי בִּירָאתָא". בָּדְקוּ וְאַשְׁכְּחוּהָ דְּמִזְּבוּלוּן קָאָתִי, דִּכְתִיב, "זְבוּלוּן לְחוֹף יַמִּים יִשְׁכּוֹן".

 ובתרגום לעברית: היה אחד שהיה אומר תמיד, אם היו לי אפשריות לבנות מבנים - לא הייתי קובע אותם אלא על שפת הים, בדקו אחר מוצא משפחתו ומצאו שהוא בא משבט זבולון שעליו נאמר "זבולון לחוף ימים ישכון".

ועניין החלום על ראיית משהו הנראה כמו דיבוק, כבר קבע רבינו יהודה החסיד, שזהו הוראה מן השמיים להתחזק בדרכי תשובה, ובמקום אחר ביאר כי עצם ראיית דבר כזה בחלום מורה כי יש חיים אחרי החיים, מאחר ומעולם לא יחלום אדם על כלב מת, כיון שלזה אין השארת נפש מה שאין כן באדם. בהצלחה – מנשה ישראל