קמתי משינה ונטלתי ידיים וחזרתי לישון, האם אני צריכה ליטול בשנית?

  • כ"ב אדר ב' התשע"ט

שאלה

אם קמתי מוקדם ועשיתי נטילת ידיים של הטומאה. ואחרי כמה דקות חזרתי לישון.. האם כשאני מתעוררת צריך עוד פעם לעשות נטילת ידיים?

שואלת לפי מנהגי האשכנזים

תודה

תשובה

שלום רב,

רק אם ישנת חצי שעה ומעלה יש צורך ליטול ידיים בשנית.

מקורות: יעויין משנה ברורה (סימן ד ס"ק לד) שבשינה של פחות משיתין נשמי אין רוח רעה שורה ואפילו בלילה. ובביאור הלכה (שם סעיף טז ד"ה דוד) הביא שיש כמה דעות כמה זה שיתין נשמי, יש אומרים שהוא ג' שעות, ויש אומרים שהוא יותר מחצי שעה, ויש אומרים שהוא שיעור מעט יותר משלוש דקות, ועל כן בעל נפש יחמיר לפי כחו. ע"ש. ולהלכה נוקטים ששיעור שיתין נשמי הוא חצי שעה, וכמו שמבואר בקצור שלחן ערוך (סימן ב סעיף ח). וכך הוא המנהג (תשובת הגר"ח קניבסקי שליט"א בספר דעת נוטה חלק א' עמוד קלו).

בברכה,

הלל מאירס