שאל את הרב - כללי

אם ראובן לא היה חוטא בעגל האם היה מקבל את זכות הכהונה?

  • י"ז אדר ב' התשע"ט

שאלה

בס"ד
שלום רב,
אני עושה עבודה על ראובן בן יעקב.
לפי דברי הימים א, ה, א-ב, הבנתי שזכות הבכורה הועברה ליוסף, והמלוכה ליהודה, בגין מעשה בלהה.
אם שבט ראובן לא היה חוטא בעגל, האם זכות הכהונה עוד היתה יכולה להישאר לו, או בכל מקרה היתה מועברת ללוי? כי לא ראיתי את זה בפשט...

תודה רבה!

תשובה

שלום רב,

לפני חטא העגל עבודת הכהנים הייתה מסורה לבכורות. ואחרי חטא העגל נמסרה עבודה זו ללויים מכיוון שלא היו שותפים בחטא זה. נמצא שאם שום שבט לא היה חוטא בעגל שעבודת הכהנים היתה נשארת בידי הבכורות.

מקורות: יעויין מסכת זבחים (פרק יד משנה ד).

בברכה,

הלל מאירס