שאל את הרב - כללי

האם דוד היה צאצא של מרים וכלב?

  • י"ז אדר ב' התשע"ט

שאלה

בגמרא רשום כי דוד הוא צאצא של כלב. ואילו במקרא רשום כי דוד צאצא של רם, אחי כלב. מדוע?

תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אכן מבואר במסכת סוטה (דף יא סוף עמוד ב) שדוד המלך היה צאצא של כלב ומרים, ויפה שאלת מהמבואר בדברי הימים א' (פרק ב פסוקים ט-טו) שדוד המלך היה צאצא של רם אחי כלב, ועמד בזה המהרש"א בסוטה שם, וכתב: ויש ליישב דאחד מיוצאי בני רם נשא אשה מיוצאי בני כלב, ולא היה דוד ממשפחת כלב אלא מצד אם.

בברכה,

הלל מאירס