שאל את הרב - כללי

מה היה בסופו של פרעה מלך מצרים?

  • ו' אדר ב' התשע"ט

שאלה

רציתי לשאול לגבי פרעה מלך מצרים - האם זה אותו אחד שראה את יעקב אבינו, זה שיצא ממצרים, ומה היה בסופו? האם נכונה הדעה שהוא נשאר חי עד דורו של יונה הנביא שאז היה למלך נינוה?
תודה רבה

תשובה

שלום רב,

1. יש מחלוקת במסכת עירובין (דף נג עמוד א) האם פרעה שראה את יעקב אבינו הוא אותו פרעה שהיה בזמן יציאת מצרים. ע"ש.

2. לגבי מה עלה בסופו - נחלקו בזה התנאים במדרש שוחר טוב (מזמור קו), דעת רבי יהודה שאפילו פרעה טבע בים סוף שנאמר "אחד מהם לא נותר", ודעת רבי נחמיה שפרעה נשתייר לעצמו שנאמר "ואולם בעבור זאת העמדתיך", ויש אומרים אף הוא טבע באחרונה שנאמר "ונער פרעה וחילו בים סוף". ע"ש. ולפי דעה זו שפרעה נשאר בחיים, סופו היה שהלך לנינוה ומלך שם וכמבואר בפרקי דרבי אליעזר (פרק מג) והובא בבעל הטורים בספר שמות (פרק יד פסוק לא).

בברכה,

הלל מאירס