מדוע ה' לא מראה לכולם שאנחנו העם הנבחר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אם היהודים הם העם הניבחר והמקובל ביותר אצל ה" מדוע הוא העם הנרדף והסובל ביותר למה אלוקים לא עושה לנו רק טוב ומראה לכל העולם שאנחנו באמת העם הנבחר?

תשובה

שלום

 ובכן, הקב"ה כבר הראה את זה לכל העמים אשר על פני האדמה לפני כשלשת אלפי שנה בניסים ושינוי הטבע שהיו ביציאת מצרים, ובקבלת התורה, וכו`, כי אנחנו העם הנבחר.

מה שהשתבש אחר כך, הוא בגלגלינו, מאחר ואנחנו סרנו מן הדרך, לכן הקב"ה מנסה כבר אלפיים שנה להשיב את הבנים הביתה, ולאט לאט הדבר זז, עוד מעט!!והוא שוב יחזור להראות לכל הגויים כי העם הנבחר, זה אנחנו.

התחזקי - מנשה ישראל