טבילה במקוה לאשה גרושה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם אשה גרושה שיש לה ילדים אסורה לטבול במקווה? הבנתי שטהרת המשפחה זה לא רק ענין של זוגיות אלה שמירת הבית כולו כולל הילדים אז מה עושים במצב כזה, ילדיה של אותה גרושה לא מוגנים?

תשובה

שלום רב

לפי תקנת חכמים במשך הדורות, אשה שאיננה נשואה, איננה טובלת במקוה, כדי ליטהר מטומאת נדה. [מלבד בערב יום הכיפורים שנוהגים בהרבה קהילות ישראל שגם נשים שאינן נשואות טובלות לכבוד קדושת היום, אבל אין בכך משום טהרה לטומאת נדה!].

אשה לא נשואה שטמאה בטומאת נדה מקבלת את ההגנה על המשפחה מעצם שמירת ציווי חכמינו ז"ל, שציוו עליה לא לטבול, וכמו שכל נערה שעדיין לא הגיעה לגיל נישואין שמורה מכל כוחות הרע אף כשהיא לא טובלת, מעצם הדבר שהיא שומרת על דברי חכמים.

בהצלחה - מ"י