חתונה בזמן אבל

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב זמיר כהן שלום רב... יש לי שאלה חשובה מאוד ומקווה שתוכל לענות לי עליה במהרה.. יש לי חבר שאמור להתחתן ביום ראשון הקרוב... והיום נפטרה האמא של הכלה... השאלה היא האם מותר להתחתן ולהמשיך כרגיל את הכל ....גם בזמן השבעה [בזמן אבל] ... אשמח אם תענה על השאלה במהרה... תודה רבה והמשך יום טוב.

תשובה

שלום רמי

ההלכה אומרת שבמקרה שכבר חל דין אבלות על החתן או על הכלה [דהיינו שכבר קברו את המת] יש לאחר את החתונה עד אחרי גמר שבעת ימי האבילות.

ורק במקרה שעדיין לא התחילו ימי האבילות דהיינו כשאחד מההורים נפטר ביום החתונה, מכניסים את החתן והכלה לחופה ועושים חתונה, ואחר כך קוברים את המת, והחתן והכלה ממשיכים את שבעת ימי המשתה כרגיל ורק אח"כ מתחיל השבעה על המת.

זהו ההלכה בעיקרון, אבל כמובן שאין בפני כל הנתונים, ולכן צריך להציע את השאלה לפרטיה בדיוק לרב המכיר את המשפחות והוא יורה כפי מה שהוא רואה במקרה שלפניו. בתקוה שלא יהיו שאלות כאלו בבית ישראל, ואך שמחה וששון יהיה נחלת כל בית ישראל.

מנשה ישראל