שאל את הרב - כללי

האם המשיח יבוא לפני גוג ומגוג או אחרי?

  • כ"ג אדר א' התשע"ט

שאלה

שלום,

האם המשיח יבוא לפני מלחמת גוג ומגוג, או רק אחרי שתסתיים? או בעיצומה?

תודה,
רינת

תשובה

שלום רב,

הדעות חלוקות בעניין זה, יש מי שאומר שמלחמת גוג ומגוג תהיה לפני ביאת המשיח (כן כתב היפה תואר על המדרש ויקרא רבה פרשה ט פסקה ו בדעת המדרש שם), ויש מי שאומר שקודם כל יבוא המשיח ורק אחר כך תהיה מלחמת גוג ומגוג (רמב"ם הלכות מלכים פרק יב הלכה ב).

בברכה,

הלל מאירס