שאל את הרב - כללי

האם היהודים שנשרפו בשואה יקומו בתחיית המתים?

  • י"ט אדר א' התשע"ט

שאלה

שלום,

היהודים שמתו ונשרפו בשואה יקומו בתחיית המתים? ואם כן אז למה לא שורפים את כל הגופות במקום לקבור אותם.

תודה רבה

תשובה

שלום רב,

1. ודאי שגם היהודים שנשרפו בשואה הי"ד יקומו בתחיית המתים, כי מבואר במדרש בראשית רבה (פרשה כח פסקה ג) שהאדם יקום בתחיית המתים מכח לוז של שדרה, ואותו עצם אין האש יכול לשורפו. אולם אנשים שביקשו להישרף לאחר מותם לא יזכו לקום בתחיית המתים כיוון שהם כופרים בתחיית המתים (שו"ת מנחת אלעזר חלק ב' סימן לד. וכן ראה בספר חזון עובדיה אבלות חלק א' עמוד תקמ).

2. יש איסור לשרוף את גוף הנפטר משום שמבטל בזה מצות עשה של קבורה, וכן עובר על לא תעשה של "לא תלין" (דברים כא כג), וכן יש בזה משום איסור ניוול המת (ראה שו"ת בית יצחק חלק יורה דעה חלק ב' סימן קנה. וע"ע מה שהביא בזה בשו"ת כנפי יונה חלק א' סימן יד).

בשורות טובות,

הלל מאירס