שאל את הרב - כללי

אף צבת בצבת עשויה

  • ז' אדר א' התשע"ט

שאלה

שלום וברכה,

בפרקי אבות (פרק ה משנה ו) רשום: "עשרה דברים נבראו בבין השמשות... ויש אומרים, אף צבת בצבת עשויה", מה הכוונה צבת בצבת עשויה? ראיתי את הפירוש לצבת הראשונה בעולם. אבל במסכת פסחים (דף נד עמוד א) ביטלו את התירוץ הזה כי ניתן ליצור בתבנית צבת.

תודה רבה

תשובה

שלום רב,

ראה בתפארת ישראל על מסכת אבות (שם ביכין אות מב) שכתב: ואף שהיה אפשר שהצבת הראשונה הותכה בדפוס, על כל פנים ליש אומרים כך מקובל הדבר שבריה בידי שמים היתה, מדהיה בה צורך קדושה לעשות כמה כלי קודש.

בברכה,

הלל מאירס