שאל את הרב - כללי

האם גם בזיווג שני מוחלים לחתן על כל עוונותיו?

  • ו' אדר א' התשע"ט

שאלה

ערב טוב,

לגבי מחילת עוונות למי שמתחתן, האם זה גם כשמדובר בחתונה שנייה?

תודה רבה לכם

תשובה

שלום רב,

גם בזיווג שני מוחלים לחתן וכלה על העוונות.

מקורות: כן כתבו האליה רבה (סימן תקעג אות ב) והגר"ש קלוגר זצ"ל בשו"ת האלף לך שלמה (חלק אורח חיים סימן ס) שהרי חז"ל בירושלמי מסכת בכורים (פרק ג הלכה ג) למדו דבר זה ממה שכתוב (בראשית כח ט) "וילך עשו אל ישמעאל ויקח את מחלת בת ישמעאל", וכי מחלת שמה, והלא בשמת שמה, אלא שנמחלו לו כל עוונותיו, והרי עשו היו לו כמה נשים, אלא רואים מכאן שגם בזיווג שני מוחלין על כל העוונות. וכן ראה משנה ברורה (שם סק"ח).

בברכה,

הלל מאירס