איסור שמירת נגיעה לזכרים בלבד?

  • ה' אדר א' התשע"ט

שאלה

שלום לכבוד הרבנים.
אשמח לקבל תשובה בנוגע לאיסור שמירת נגיעה, גם כלפי זוג נשוי וגם כלפי רווקים ורווקות.
ככל הידוע לי, איסור שמירת נגיעה מגיע במקור מפסוק בחומש ויקרא "ואל אישה לא תקרב וכו"
ויש לי כמה שאלות בעניין:
1. האם יש מקור נוסף לאיסור?
2. האם האיסור הוא רק על זכרים? שכן כתוב ואל אישה לא תקרב ולא כתוב ההיפך.
3. האם האיסור הוא גם עבור רווקים ורווקות וגם עבור אנשים ונשים נשואים בזמן נידה? או שיש חלוקה בין האיסורים?
4. האם לפי ההנחה של סעיף 2, אפשר להסיק שהאיסור כלומר מצוות לא תעשה היא על הגבר, אולי בדומה למצוות פרייה ורבייה ועל כן, אין איסור על האישה, אלא אפשר להבין מסיבות אחרות שכדאי לה לשמור על איסור נגיעה בין אם היא רווקה או נשואה מבחינות רבות אחרות (נפשית, רגשית פיסיולוגית וכדומה)
אשמח לקבל תשובה ומודה לכם מראש

תשובה

שלום וברכה

1. ראי בהרחבה https://www.hidabroot.org/question/28741

2. אין הבדל כל האיסורים הם גם על הזכר וגם על הנקבה במידה שווה.

3. אין כל הבדל.

4. האיסור שווה לכל דבר.