האם מותר לגבר ללכת עם שרשרת?

  • ג' אדר א' התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב,

האם מותר לגבר ללכת עם שרשרת?

תודה מראש.

תשובה

שלום רב,

אם מדובר בשרשרת שמיוחדת לגברים - מעיקר הדין אין בזה משום איסור (דברים כב ה) "לא ילבש גבר שמלת אישה", ומכל מקום ברוב המקומות גברים לא נוהגים לענוד שרשרת.

מקורות: ראה בספר פאת זקנך (עמוד קכ) בשם הרב נסים קרליץ שליט"א. וראה עוד בשו"ת אגרות משה חלק אבן העזר חלק ד' (סימן לב אות ב) ובספר אור לציון חלק ב' (פרק כג אות יא). וע"ע בספר מנחה לחיים (עמוד קמג).

בברכה,

הלל מאירס