שאל את הרב - כללי

מי חילק את הפרשיות של התורה?

  • א' אדר א' התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב,

יש לי שאלה בנוגע לחילוק התורה שבכתב לפרשות. האם התורה שבכתב הייתה מחולקת מלכתחילה לפרשות? או שחכמים (או איזה רב, לא יודע מי) חילקו את התורה שבכתב לפרשות כדי שנקרא כל שבוע את פרשת השבוע ונסיים כל שנה את חמשת חומשי תורה (האפשרות היותר הגיונית לדעתי)?

תודות

תשובה

שלום רב,

חילוק הפרשיות בתורה כבר היה בזמן חז"ל שהיו קורין את כל התורה במשך שנה, ושלא כבני ארץ ישראל שהיו מסיימים לקרוא את התורה רק פעם בשלוש שנים.

מקורות: ראה מסכת מגילה (דף כט עמוד ב). וכן ע"ע בספר דרך שיחה חלק א' (עמוד ג).

בברכה,

הלל מאירס