לשון הרע האם זה תועלת?

  • ל' שבט התשע"ט

שאלה

שלום רב,
יש לי חברה שמרבה לפרוק איתי את מה שמפריע לה בחמותה. אני משתדלת להקשיב ולייעץ לה ומנסה לשנות את דרך ההסתכלות שלה, מעולם לא הצדקתי את חברתי על מעשיה גם כשאני חושבת שהיא צודקת. אני משתדלת להשכין שלום מצדה של חברתי כלפי חמותה. לרוב היא לא מסכימה עם דעותיי, אך היא מעריכה אותן מאוד. הדבר שמפריע לי הוא שכאשר היא מדברת איתי, היא לא מספרת לי את הסיטואציה שקרתה, אלא היא מרבה לדבר בגנותה של החמות ועל אופיה (אני לא מכירה באופן אישי את החמות). השאלה היא האם הדבר נחשב לי כלשון הרע?
חייבת לציין שאיני מקשיבה לחברתי מתוך רצון או סקרנות או חטטנות חלילה! איני רוצה להקשיב כלל, והרבה פעמים אני רוצה לעצור איתה ולא להקשיב. אך אני יודעת שהדבר עלול לגרום לה להיפגע ואף למתיחות והחמרה במצב בינה לבין חמותה ואף עם בעלה.

תשובה

שלום וברכה

את עושה מצוה גדולה ואת נוהגת כהלכה בכל ההתנהלות שלך בקשר לסיפורים אלו. אין כלל שמץ של לשון הרע אלא חסד גדול.

את מקשיבה כדי לעזור לה ולא מקבלת את הדברים כלל כאמת ועוד שאינך מכירה כלל את חמותה.

עלי והצליחי,