אמירת קדיש בתפילה לאשה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום קודם כל יישר כח על כל מה שאתם עושים!!! שאלתי היא כזו : אני ברוך השם מתחזקת ויש לי משהו לא ברור , בתפילות באופן כללי יש כמה פעמים אמירת קדיש . האם אני בתור אשה שמתפללת לבד בבית ולא בבית כנסת אומרת את הקדיש או פשוט מדלגת ? בברכת תודה שוחט ורדית

תשובה

שלום

ורדית הקדיש זה תפילה שנאמרת רק כאשר יש עשרה אנשים , אותו דבר זה "הקדושה" שבחזרת הש"ץ שאלו נקראים דברי קדושה שנאמרים בעשרה בלבד.

לכן לא משנה אם זה גבר או אשה לא אומר ביחידות. גם בבית הכנסת רק החזן או יתום אומרים את הקדיש וכל שאר המתפללים עונים את האמן על אמירתם.