האם יש גבול לאהבה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום אשרכם על כל מה שאתם עושים יש לי שאלה בנוגע למידות בהרצאה של הרב זמיר כהן הבנתי שצריך לשמור על "שביל הזהב " לא להיות פזרן וגם לא להיות קמצן אלה נדיב השאלה שלי היא כזאת : אני בן 21 וש לי חברה בת 20 אנחנו אוהבים מאד אני רוצה להקים משפחה איתה ואני מרגיש שהיא הבחורה אבל שמתי לב לדבר מוזר שברגע שאוהבים מדיי נוצר ריחוק מהצד השני אם גם באהבה צריך לאהוב במידה ?

תשובה

שלום אלירן

יש פסוק במשלי "דבש מצאת אכול דייך פן תקיאנו" ומכאן למדנו על מושג ריבוי הדבש... , דבש זה דבר טוב מאד וטעים בדיוק כמו אהבה .. אבל כאשר אין לנו כלים להכיל את זה אנחנו נקיא אותו ואז ההרגשה שלנו רק נעשית יותר גרועה .

אותו דבר באהבה גם היא צריכה להיות בצד המעשי שלה במידה. בלבך זה ברור שאתה אוהב אותה ללא סוף אבל במעשים אתה לא יכול להרעיף עליה בלי חשבון ובלי מידה כיון שזה רק גורם לה להקיא את זה , לא שהיא לא חפצה באהבה אבל אין לה יכולת לעכל את זה.

לאחר החתונה תלמד שיש הלכותטהרה שזה הפסקים בקשר המעשי במחזור קבוע כל שבועיים דבר שנותן לכל צד ריחוק מסוים מהשני והזדמנות לאגור כח לחיבור מחדש יותר גבוה ויותר קרוב.