מזמורי תהילים ארבעים יום האם זה פועל ישועה ?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם זה נכון שקוראים קטע מסיום במזמורי תהילים כל יום במשך 40 יום ברצף משאלת אחת מלבך שביקשת בכל מעודך מתגשמת? ואם כן האם זה וודאי וחד משמעי?

תשובה

שלום

לומר תפילה או פרק שירה או אפילו הליכה לכותל המערבי במשך ארבעים יום רצוף כסגולה זה דבר שהתפרסם בשנים האחרונות. יש הגיון פנימי בבחירה של ארבעים יום , אבל צריך שיהיה ברור זה לא כמו במכולת ששילמת ארבעים יום קיבלת בתמורה את הבקשה, הארבעים יום צריכים לפעול על האדם לקרב אותו יותר לקב"ה ואז יש תועלת בהכל, הקב"ה לא צריך פסוקי תהילים הוא צריך את האדם שאומר אותם... ואחרי הכל שום דבר לא מובטח כיון שפעמים טובת האדם שלא תתקבל בקשתו שהיא בבחינת עושר השמור לרעתו..

אבל יש דבר שנקרא פרק שירה אמירה שלו ארבעים יום בתוספת התחיבות שאם תתקבל בקשתך תפרסמי שקיבלת על עצמך לומר והתקבלה בקשתך זה דבר מומלץ לעשות. אם תלכי ברחובות בני ברק או תעלעלי בעיתונות הדתי תוכלי לראות הרבה מודעות קטנות של אנשים פרטיים שכותבים קיבלת על עצמי לומר ארבעים יום פרק שירה ונושעתי .