שאל את הרב - כללי

השפעה של קללה וברכה

  • ז' שבט התשע"ט

שאלה

אם אדם שמקלל האם זה משפיע לרעה על האדם הזה שקיללו אותו? אם כן, אז ההיפך עובד גם? אם אאחל לאדם אחר שיצליח ויהיה מאושר - זה יחלחל בעולמות עליונים וישפיע עליו לטובה?

המון תודה והמשך שבוע טוב!

תשובה

שלום רב,

יש כוח גם לקללה של אדם פשוט, וכמו שאמרו במסכת מגילה (דף טו עמוד א) אל תהי קללת הדיוט קלה בעיניך.

אמנם אם מדובר בקללה ללא כל סיבה אין לחוש כלל, וכמו שנאמר במשלי (פרק כו פסוק ב) "כצפור לנוד כדרור לעוף כן קללת חנם לא תבא".

וכן להפך, שיש כוח גם לברכה של אדם פשוט, וכמו שאמרו במסכת ברכות (דף ז עמוד א) אל תהי ברכת הדיוט קלה בעיניך.

בברכה,

הלל מאירס