שאל את הרב - כללי

האם יש למי שמאבד עצמו לדעת חלק לעולם הבא?

  • ז' שבט התשע"ט

שאלה

אדם שהתאבד, האם איבד את חלקו בעולם הבא לגמרי, או שיש תקווה לאחריתו?

שלא נדע. תודה

תשובה

שלום רב,

אמנם כבר כתבו שמי שמאבד עצמו לדעת אין לו חלק לעולם הבא (יעויין באורך בשו"ת יביע אומר חלק ו' חלק יורה דעה סימן לו). מכל מקום הכוונה היא שאין לו חלק ידוע בפני עצמו, אבל ניזון הוא ונהנה מכמה אוצרות צדקה הגנוזים לאותם שלא זכו, כעני שאין לו מה יאכל וסמוך על שולחן חבירו (שם על פי מה שכתב בספר מדרש תלפיות ערך חלק לעוה"ב בשם רבינו בחיי סוף פרשת אחרי מות).

בברכה,

הלל מאירס