כיבוד הורים לאחר נישואים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בקשר לשאלה שנשאלה במדור כיבוד אב ואם לאחר הנישואים סליחה שאני חולקת על התשובה שניתנה, שלאחר הנישואים לא חייב כיבוד הורים, אין כמו כיבוד הורים לאחר הנישואים, אני רואה הורים קשישים שנשארו לבד, חולים ומוזנחים לא רק שהממשלה לא דואגת להם, אלא הילדים זנחו אותם כמה כואב לי לראות אותם, אני לא עזבתי את אבי ואמי עד יום מותם, אחותי ואני טיפלנו בהם מכל הלב, את אמי לא עזבנו אותה לבד עד למותה על מיטת בית החולים, (אני גרושה ואחותי רווקה), אנו לא מתלוננות מדוע לא בנינו בית בישראל, הקדוש ברוך הוא רצה ככה וככה היה צריך להיות. תזכו למצוות. כבדו את ההורים בבקשה! טובה

תשובה

שלום

טובה טוב שכתבת את הדברים. ודאי שזה מצווה גדולה לאין שיעור. וחובה לדאוג להורים גם לאחר הנישואין בין מצד מצוות כיבוד הורים ובין מצד הכרת הטוב העצומה שיש לנו כלפיהם.

השאלה מתייחסת במקרה והדבר מתנגש עם חובת הקשר לבעל. במקרה כזה חובת האשה לא לפגוע בקשר הנישואין על חשבון כיבוד הוריה.