בהקשר דת

  • ב' שבט התשע"ט

שאלה

גיליתי שאני מאמוץ ויכול להיות לא יהודי והכוונות שלי הם להיות יהודי ודתי ולעשות בארץ ישראל חתונה דתית,אני לפני צבא,גיור צבאי בנתיב יאפשר לי לעשות חתונה יהודית דתית או שצריך משהו בנוסף ,אני מציין שאני רוצה להתחזק ולקיים אורח חיים דתי

תשובה

שלום וברכה

ראשית יש לפתוח תיק אימוץ ולבדוק אולי הינך יהודי. אפשר לעשות זאת במשרדי הרבנות אף אם אתה לא בן 18.

ב. אם אכן אינך יהודי ואתה רוצה להתגייר יש להתגייר גיור אמת בקבלת עול מצוות בשלימות כראוי על ידי בית דין רבני. עדיף לעשות זאת ברבנות ואל בצבא שהגיור שלהם לא מקובל תמיד על כל חלקי העם ובפרט שאינם מקפדים כראוי על קבלת עול מצוות כראוי ודבר זה הוא מעכב את הגירות לכל הדעות.