קושי בכיבוד הורים מה עושים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מצוות כיבוד הורים חשובה ביותר, מה לעשות כאשר קשה מאוד לכבד אבא, היות והוא לא הולך בצניעות בבית, לא מדבר יפה, צועק על אימא ומאשים אותה בדברי שווא?כאדם דתי, שחשוב לו קיום מצוות, אבל זאת מצווה שנראת בלתי מושגת, מה לעשות? והאם יש דבר כזה,קללה של אבא?

תשובה

שלום

מנסיון עם הרבה מקרים כאלה אתה צריך להבין בן לא יכול לחנך את אביו ואסור לנסות לעשות זאת. לא רק שהאבא לעולם לא יקשיב לך אלא זה יגרום לאיבה ביחסים בינכם. לכן אתה כלל לא מחויב לדאוג למעשי אביך ולעבירות שלו(כמובן אתה יכול להתפלל למענו אבל לא להעיר לו על כך).

למרות זה אתה לא חייב להרגיש הערכה בלב כלפי אביך ומה שאתה חושב בלב עליו זה ענינך הפרטי , למעשהכאשר אביך רוצה שתכבד אותו בכוס תה או בעזרה אתה צריך לעשות את זה ולזכור שכיבוד אב זה לא רק כלפי האב,

האב האמיתי שאתה מכבד בשעה שאתה עוזר לאבא זה את הקב"ה שהוא האב של כולנו והמצווה רומזת ומקשרת אותך לכיבוד הבורא, וכל פעם שאתה צריך לכבד את אביך ומרגיש קושי תחשוב אני לא עושה את זה למענו אלא למען הקב"ה שאבי הוא הדוגמא למציאות של הבורא בעולם פה. לא שמעתיעל מושג קללה של אבא.

בברכה ובהצלחה