מעשר כספים לתלמיד ישיבה

  • י"א טבת התשע"ט

שאלה

שלום,
אחי הוא תלמיד ישיבה ולא עובד בכלל.
האם מותר לי לתת לו מעשרות? ואם עד כמה בערך? - כי כן דואגים להם שם למחיה וכו אבל לפעמים הוא כן צריך כסף סתם.
תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אם יש דברים חיוניים שאין ידו משגת לקנותם את יכולה לסייע לו מכספי מעשר לצרכים אלו, ואף יש להקדימו לנצרכים אחרים.

מקורות: לגבי נתינת כספי מעשר לבחור ישיבה יעויין בקהלות יעקב על סוכה (סימן כט) ובשו"ת תשובות והנהגות חלק ג' (סימן רפה).

וזה שיש להקדימו לנצרכים אחרים הוא על פי המבואר בשלחן ערוך יורה דעה (סימן רנא סעיף ג).

בברכה,

הלל מאירס