שאל את הרב - כללי

בחירתו של אדם הראשון לתת לדוד המלך שבעים משנותיו

  • ט' טבת התשע"ט

שאלה

למה אדם הראשון היה צריך לוותר על 70 שנה מחייו לטובת דוד המלך?
ואם היה צריך לוותר אז למה מלכתחילה ד' לא הוריד 70 מחייו?
למה ד' לא בחר לתת מלכתחילה את 70 השנה לדוד המלך ולהשאיר לאדם הראשון לחיות 1000 שנה?

תודות לכם

תשובה

שלום רב

אדם הראשון לא היה חייב לוותר ולתת שבעים משנותיו לדוד המלך, אלא מרצונו הטוב בחר להעניק לו זאת, וכדאיתא בילקוט שמעוני (בראשית רמז מא) זה ספר תולדות אדם, העביר לפניו כל הדורות, הראהו דוד, חיים חקוקין לו ג' שעות. אמר לפניו: רבונו של עולם, לא תהא תקנה לזה, אמר: כך עלתה במחשבה לפני. אמר לו: כמה שני חיי, אמר לו: אלף שנים. אמר לו: יש מתנה ברקיע, אמר לו: הן. אמר לו: ע' שנים משנותי יהיו למזל זה. מה עשה אדם, הביא את השטר וכתב עליו שטר מתנה, וחתם עליו הקב"ה ומטטרון ואדם. אמר אדם: רבונו של עולם, יפיות זו מלכות וזמירות הללו, נתונות לו במתנה ע' שנה שיחיה ויהא מזמר לפניך. וזה שאמר הכתוב "הנה באתי במגלת ספר כתוב עלי".

בברכה,

הלל מאירס