נוער

מילות חיבה/אהבה כרעל לנשמתי.. למה?

  • ח' טבת התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב,
אני בחורה צעירה בשנות ה20+ לחייה וכבר שנים רבות איני יכולה מנטאלית להעכיל מילות חיבה/אהבה מאנשים קרובים ואוהבים אליי או אפילו מגע חם כמו חיבוק ונשיקה על לחי. כל פעם כשהיני שומעת מילות אהבה כמו "אני אוהב/ת אותך" או כל דבר אחר עיניי חושכות ובטני מתעוותת מגועל כאילו הכריחו אותי לשתות באותו רגע רעל.. בעוד שמילות גנאי והשפלה אינן מעירות בי לא טוב ולא רע..
יש לציין שחיי ילדותי היו מתוסבכים מאוד.
מה זה אומר לגביי ואיך אני אמורה להתמודד במצב כזה?...
תודה מראש על התשובה.

תשובה

שלום וברכה

זה אומר שאת מאוד לא מאינה בעצמך ולא יכוהל לקבל שיש באמת מצב שמישהו אוהב אותך. מצב זה אינו טוב עבורך ומצווה גדולה לכתלעשרה מקצועית שתתן לך כלים לשנות את ההסתכלות העצמית שלך ובעז"ה תשובי לאהבו את עצמ ולהעריך את עצמך ותוכלי לקבל ולהאמין שבאמת אוהבים אותך כי את ראויה להערכה ולאהבה אין קץ.

הרבה הצלחה,