האם דייר בקומת כניסה צריך להשתתף בהוצאות תחזוקת המעלית?

  • ד' טבת התשע"ט

שאלה

לכבוד הרב שליט"א, השלום והברכה!

ברצוננו לשאול:
בבניין שלנו ישנה מעלית העולה לקומות הבניין ומקומת הכניסה יורדת לקומת מינוס 1 (חניה ואשפה). בימים האחרונים נדרשנו לבצע עבודת תחזוקה למעלית, ונשאלת השאלה האם העלות צריכה להתחלק גם עם הדירה הנמצאת בקומת הכניסה? ייתכן בהחלט שלעתים הוא או בני ביתו משתמשים במעלית.

נודה למענה על השאלה!

בכבוד רב ובברכה,
ועד הבית

תשובה

שלום רב,

גם הדייר בקומת כניסה צריך להשתתף בהוצאות התחזוקה של המעלית.

מקורות: סוגיין דעלמא שגם הדרים בקומה ראשונה חייבים לשלם עבור תחזוקת המעלית, כיוון שלפעמים גם הם משתמשים בה (וכן ראה שלחן ערוך המקוצר חלק ח' סימן רכג סעיף יא, וספר הלכות הבית המשותף עמוד 124). וגם לדעת השבט הלוי חלק ט' (סימן שא אות ג) שכתב, מיהו לענין מעלית שהוא צורך גדול למי שגר בקומות העליונים, מסופק אני למעשה אם הגר בקומת קרקע צריך להשתתף בהוצאות המעלית כיון דבשבילו אין ענין בזה. ע"כ. הרי כאן יש לו שייכות לשימוש במעלית כדי לרדת לחניה ולהוציא אשפה וממילא מוטל עליו להשתתף בתחזוקת המעלית ככל שאר הדיירים.

בברכה,

הלל מאירס