סטריליות

  • ד' טבת התשע"ט

שאלה

בס"ד
בהמשך לתשובת הרב על השאלות שלי אשמח להענות.
https://www.hidabroot.org/question/256619
לגבי השאלה הראשונה: הבנתי שחפצים לא נטמאים וזה רק מאכל ומשקה, אבל אם אני נגעתי בחפץ שאיתו אני מתכוונת להשתמש עם אוכל? כלי למשל-או כפפות שאיתן אני משתמשת לחיתוך מזון או אוכלת איתן כדי לא להתלכלך?
לגבי השאלה השנייה: הסברתי שאני חיה בסביבה שיש לי בעיה עם נטילת ידיים ואני אסביר- אני אדם סטרילי מאוד וחיה עם אנשים שרחוקים מזה וכל מה שיש לי מזוהם ככה שאין לי איך לנטול ידיים-אין לי כלי נקי ואני במצב נפשי קשה- השפחה פיתחה אצלי אוסידי בעניין ההיגיינה, ככה ששימוש בנטלה או כוס לנטילת ידיים בתנאים פה מכניסים אותי לחרדה ולמצבים מאוד לא נעימים ואני גם לא יוצאת מהבית ככה שאין לי דרך לקנות בעצמי.. אני תמיד הייתי מקפידה על זה רק לאחרונה זה קשה לי ברמה שזה משפיע עליי מאוד.. ואני סובלת מזה והיו פעמים שחשבתי שאם אשאר ערה כל הלילה אוכל לוותר על זה.. יש דרך להקל על זה? הרי היום הבנתי אין את הרוח רעה שהייתה בעבר ומה שאותו תלמיד חכם שבעצמו מוסר שיעורים אמר לי זה נכון? אם אדם היה אם ידיים מכוסות-עם כפפה או בתוך כיסים אז אין לו צורך לנטול ידיים?
לגבי השאלה השלישית- אני לא חוששת שהמשפחה תראה, אני באה ממשפחה דתית. אני בחורה חרדית.. אשמח להיענות לשאלה.
ולגבי השאלה הרבעית-אשמח שתפרטו לא הבנתי על מה כתבתם "לא" האם זה לא מטמא בכלל?ואני שאלתי אם נגעתי בבקבוק בלילה או/ו ללא נטילת ידיים
ושאלה נוספת- בעבר השבתם לי שמותר לנטול ידיים מתוך כוס חד פעמית שאני מייחדת לנטילה- ראיתי תגובה שהשבתם למישהי שכתבתם שיש בכוס חד פעמי שיעור נטילה- מניסיוןשלי-אני ראה שזה לא בהכרח מספיק ואם נוטלים 6 ברצף זה ממש קצת על כל יד ואז יוצא שלא כל היד מתרטבת- האם זה בסדר שאני ממלאת את הכוס תוך כדי כדי שיספיק לשפיכה מלאה של 6?

תשובה

שלום וברכה

בכל מקרה החפצים או בקבוק לא נטמאים.

הפיתרון הנכון והמתאים בשבילך הוא ליטול ידיים בכוס חד פעמית שתמלאי שוב ושוב עד שתסיימי ליטול ידים שישה פעמים.

בכל מקרה חשוב מאוד לטפל ב ocd, בטיפול נכון זה ניתן להבראה ולריפוי ותוכלי לחיות ברוגע בונחת מתוך שמחה.

אשמח לסייע לך עוד,