האם ברית מילה היא מנהג מצרי במקור?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב! האם ברית המילה שאנו עושים עד היום הוא לא אימוץ של מנהג מצרי עתיק? מפני שקראתי באתרים בארץ וגם בחו"ל. ודי הופתעתי. אשמח לתגובה אובייקטיבית.

תשובה

שלום באופן כללי אין כאן קביעה מי לקח וממי, ופשוט שלדעת התורה אברהם אבינו הוא הראשון שנימול במצוות הבורא, ומאד יתכן שעם ישראל שהיה שנים רבות במצרים השפיע בדבר זה על המצרים הקדמונים.

דבר נוסף ישמעאל גם נימול ולכן הערבים עד ימינו נימולים רק הם נימולים בגל מבוגר יותר, ואין להם את החלק של הפריעה , חלק זה מוזכר במדרש כמבדיל בין מילת ישראל למילת שאר העמים , וגם ביציאת מצרים יש נידון שלם על ענין הפריעה שחלק מישראל נמנעו מלעשותו והיתה עליהם תביעה גדולה על זה.

לכן תמיד כשרואים מחקרים גילויים וכו הכל תלוי ברצון האדם למצוא, אדם עם אמונה אמיתית וחזקה א יראה בכלום כסותר ושכלו הישר ינחה אותו, אדם שמחפש לכפור יסתפק גם בפחות כדי לכפור.