מדברים על "הגאולה" ומדברים על "המשיח", זה אותו הדבר? ומתי זה יקרה?

  • י"ח טבת התשפ"ג

שאלה

שלום, רציתי לשאול לגבי הגאולה, אומרים שהמשיח יגיע, האם זו "הגאולה" המדוברת? כי זה די מבלבל... אומרים שצריך לעשות המון מצוות כדי שתגיע הגאולה, מצד שני אומרים שהמשיח יבוא כשהדור יהיה מושחת והרוס לגמרי. ובכלל, כשהמשיח יגיע הרי אמורה לקרות תחיית המתים, אז למה שהוא יבוא דווקא בדור מושחת? אם ככה כולם ימותו ולא יקומו.
אשמח לקצת סדר בראש :)

תשובה

שלום וברכה,

כאשר תהיה מלחמת גוג ומגוג, עם ישראל ידרש לישועה.

הגאולה תבוא על ידי גואל, כמו משה שירד למצרים לגאול את ישראל מעבדות לחירות. מטרתו של המשיח להציל את עם ישראל, לקבץ תפוצותיהם מכל העולם, ולבנות את בית המקדש השלישי במלכות בית דוד.

רק לאחר הגאולה השלמה תהיה תחיית המתים.

לעצם שאלתך -

הנביאים סיפרו על שתי גאולות אפשריות: גאולה של משיח המגיע מענני שמיא ועל גאולה של משיח עני שמגיע רכוב על חמור, וזאת מאחר שצורת הגאולה תלויה בנו - במעשי עם ישראל.

אם בני ישראל יזכו לשוב בתשובה, יזכו לגאולה מיידית גדולה ונפלאה. ואם לאו - אז אמרו חז"ל: "הקב"ה מעמיד להן מלך שגזרותיו קשות כהמן, וישראל עושין תשובה ומחזירן למוטב" (סנהדרין צז, ב).

הכל תלוי בעם ישראל.

גם במצרים בני ישראל נטמאו, אך הקב"ה טיהרם והשיבם בתשובה שלמה, וכך זכו לעמוד בהר-סיני. כך גם באחרית הימים יטהר ה' את לב עמו לשוב לעבודתו. בזאת ניכרת אהבתו של הקב"ה שלא נוטש את בני עמו באף מצב.

מומלצת ההרצאה "נבואות אחרית הימים" של הרב זמיר כהן:

https://www.hidabroot.org/video/68365

בברכה,

דניאל בלס