חינוך ילדים

צפייה במחשב לילדים

  • י"ד כסלו התשע"ט

שאלה

בס"ד
שלום רב,
אנחנו משפחה חרדית ב"ה.
בבית אין לנו אינטרנט או מכשירי פלאפון מתקדמים.
אבל למשפחה המורחבת יש..
כשאנחנו נפגשים איתם, הילדים מאד רוצים לראות בפלאפון של סבתא או סבא.. או כל מי שזה יהיה.. הם רואים סרטונים מצויירים וכאלה..

השאלה היא איך אני יכולה להתמודד עם זה?
מצד אחד, אני פוחדת שאפם כל הזמן אני אסרב להם אז הם יותר ויותר ירצו את זה..
ומצד שני אני לא רוצה שייחשפו לכל הפרסומים ולמה שהולך שם..

כמו כן, גם במחשב הם אוהבים לראות סרטוני ילדים.. וזה בעיקר אצל סבתא..

מה נכון לעשות?

בברכה,
הדר

תשובה

שלום וברכה

אם הילדים מבוגרים דים להבין שאצלכם מצייתים לגדולי ישראל ולא מסתכלים בשום דבר במכשיר הזה, הרי שיש להסביר להם לפני שהוכלים לבקר את המשפחה המורחבת שזה לא בשבילינו ואנחנו לא מסתכלים בדברים כאלו וכו'. בדרך כלל אם הדבר נעשה מתוך חיבה ומילות עידוד על חשיבות העמידה בניסיון לפני שמגיעים לניסיון הם יעמדו בזה בכיף.

אולם אם עדיין קטנים ולא יכולים להכיל שזה לא מתאים להם להשתמש במכשיר כזה, הרי שאפשר עדיין לוותר להם ולראות את הסרטים האלו עד שיגדלו קצת ויבינו.