שאל את הרב - כללי

באיזו זכות הנוצרים גרים בארץ?

  • ד' כסלו התשע"ט

שאלה

באיזו זכות הנוצרים גרים בארץ ראיתי בספר הזוהר שהישמעאלים השר שלהם טען עבור המילה שלהם אבל מה עם הנוצרים. תודה רבה!!

תשובה

שלום רב,

נכון שהשל"ה (פרשת וירא בהגה"ה) מסביר על יסוד דברי הזוהר הקדוש (פרשת וירא דף לב סוף עמוד א) שבזכות המילה זכה ישמעאל עתה לארץ ישראל, ומאחר שאין לו פריעה על כן אף על פי שהארץ לו היא עתה היא בחורבנה ואינה בנויה. אולם באמת לנוצרים לא היה מעולם אחיזה של ממש בארץ ישראל - וכאשר באו במסעי הצלב לארץ ישראל כדי לייסד בה ממלכה לא עלתה בידם לשקם את חורבן הארץ ולבנות את הריסותיה.

בברכה,

הלל מאירס