שאל את הרב - כללי

איך יתכן שישמעאל היה עם אברהם בעקדת יצחק, והלא גרשו קודם לכן?

  • כ"ח חשון התשע"ט

שאלה

בעליה רביעית רשום שאברהם גירש את הגר וישמעאל למצרים, ועליה חמישית רשום שישמעאל הלך איתו לעקוד את יצחק, שאלתי מישהו, הוא אמר לי מלאך החזיר אותם חזרה, חיפשתי את מה שהוא אמר לי לא מצאתי את זה לא אצל רש"י ולא אצל אור החיים הקדוש לא מדברים על זה. בבקשה מסקרן אותי מאוד השאלה הזאת, אם אפשר בבקשה לענות לי ולהגיד איפה רואים את זה. תודה

תשובה

שלום רב,

יפה שאלת, והתשובה היא כמו שמבואר בפרקי דרבי אליעזר (פרק לא) שלפני הניסיון של עקדת יצחק יצא ישמעאל מן המדבר לראות את אברהם אביו, וכתבו המפרשים שם (הרד"ל, בית הגדול) שזה בא ליישב את מה שמבואר בהמשך ששני נעריו הן ישמעאל ואליעזר, ולכאורה הלא כבר גרשו ומי הביאו לאברהם, לכן הקדים שבא לראות את אברהם אביו. וע"ע בספר אזנים לתורה (בראשית פרק כב פסוק ג).

בברכה,

הלל מאירס