שאלה לגבי פירוש בעל הטורים זצוקל

  • י"ד חשון התשע"ט

שאלה

קראתי את פירושו של בעל הטורים לפסוק הראשון בפרשת וירא .״ וירא אליו ה׳ באלוני ממרא והוא יושב פתח האוהל כחום היום ״. זהו שאמרו חז״ל שאברהם יושב על פתח גיהנם ואינו מניח למי שנימול ליכנס שם חוץ ממי שבא על הגויה שנמשכה ערלתו ואינו מכירו .אני מנסה לחזור בתשובה .הייתי עם גויות ,ואני סובל יסורי נפש וגוף ומשתדל לשתוק ולא לבוא בטורניא לקב״ה אבל לפי הפירוש הזה אין לי תקנה .אז מה מועילה התשובה ?! אני בשר ודם והיצר להבה .לא שאני מתרץ את מה שעשיתי אבל לכאורה הפירוש הזה כמו שער נעול בפני התשובה .

תשובה

שלום וברכה

בא על הגויה ולא חזר בתשובה ערלתו משוכה עליו אבל מי שחזר בתשובה הרי שבריתו מתוקנת וטהורה.