מה הדין לגבי גרוש וגרושתו שהיו יחד לאחר הגט?

  • י"ד חשון התשע"ט

שאלה

אני גרוש כבר שנה וחצי. חצי שנה אחרי הגט גרושתי הגיעה אלי לדבר ובסוף קרה שהיה בינינו מגע פיזי. שמעתי איפשהו שבגלל שיש קידושין גם בבעילה אז יכול להיות שעכשיו הנישואין שלנו שוב בתוקף וייתכן שיש צורך בגט לחומרא. רציתי לברר, מה הדין לגבי גרוש וגרושה שהיו יחד אחרי הגט (יותר מפעם אחת)
אשמח לתשובה מהירה ומובנת.
תודה

תשובה

שלום רב,

באופן כללי ההלכה היא שאם התייחדת עם גרושתך, ויש שני עדים על כך, יש צורך בגט נוסף מספק. ולעניין מעשה יש לכם לגשת לבית דין רבני כדי שיחקרו היטב את המקרה ויוכלו לקבוע אם יש צורך בגט נוסף.

מקורות: ראה שלחן ערוך אבן העזר (סימן קמט סעיף ב) שכתב, נתייחד עמה בפני שני עדים, והיו שני עדים כאחד, וראו הוא והיא את העדים, אם היתה מגורשת מן הנישואין חוששין לה שמא נבעלה, והן הן עידי יחוד הן הן עידי ביאה, לפיכך היא ספק מקודשת וצריכה גט מספק.

בברכה,

הלל מאירס