אם אלוקים הוא טוב מדוע יש אסונות?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

את השאלה אני שואל בשם חברי :אלוהים מאז ומעולם הוא הטוב המוחלט כיצד הדבר מסתדר עם העובדה שלאורך כל ההיסטוריה ישנם רק אסונות כאב צרות אובדן מדוע יצר עולם כזה שמראש ידע מה יהיה איפה הטוב אבקש תשובה מעבר להסבר של אם בחוקותי תלכו וכולי כמו כן מעבר לתשובה של האדם הביא את זה על עצמו בשל חטאיו כלומר האל מראש ברא עולם שידי מה יהיה

תשובה

שלום

אין רק אסונות אלא גםאסונות, עצם הבריאה וכל יום שאנו חיים בה עם כל המשמעות של חיים ותענוג זה חסד.

מלכתחילה העולם נברא מושלם לתענוג, כאשר אדם הראשון חטא הוא עירב את הרע בטוב וחלה ירידה בעולם בצורה דרסטית, רוחנית וגשמית, לאחר חורבנות בית המקדש חלה עוד ירידה בטוב העולם, כל זה הם כחבלי לידה וצער שאמורים להוליד מחדש את העולם לצורה המתוקנת והמושלמת שבה ישלוט רק הטוב וכחות הרע יעברו מהעולם.

עד אז נותר לנו להמשיך ולצפות לייחל ולכוון את מעשינו שיקרבו את תיקון העולם ולא חלילה ירחיקו אותו.