האם מותר לספרדים למלא כרטיס לוטו?

  • ל' תשרי התשע"ט

שאלה

היי, האם מותר לספרדים למלא כרטיס הגרלה בלוטו?

תשובה

שלום רב,

גם לספרדים מותר למלא כרטיס לוטו.

מקורות: אע"פ שהגר"ע יוסף זצ"ל בשו"ת יביע אומר חלק ז' (חלק חושן משפט סימן ו) אסר לספרדים למלא לוטו. ע"ש. וכן הוא עוד בספרו יביע אומר חלק י' (עמוד שמו). ע"ש. מכל מקום בקובץ ויען שמואל חלק ט"ו (סימן מד) הובאו עדויות מג' תלמידי חכמים, הרב אמיר קריספל שליט"א (שהיה מזכירו האישי של הגר"ע יוסף) הרב שאלתיאל עמר שליט"א (שהיה עוזר להגר"ע יוסף בכתיבת חיבוריו) והרב עזרא בר שלום שליט"א (חתנו של הגר"ע יוסף) שהגר"ע יוסף זצ"ל חזר בו, והורה להתיר למלא לוטו גם לספרדים.

וכן ע"ע בשו"ת ישכיל עבדי חלק ח' (חלק יורה דעה סימן ה עמוד פח) ובשו"ת תשובות והנהגות חלק ד' (סימן שיא) ובשו"ת אבן פנה חלק א' (סימן קפא) ובשו"ת תפלה למשה חלק ה' (סימן נח) ובשו"ת דברות יעקב חלק ג' (סימן לט) ובשו"ת אשר חנן חלק ח' (סימן רכט) ובספר משפטי התורה חלק א' (סימן כח אות א) ולהרה"ג רבי יוסף פרץ שליט"א בקובץ ויען שמואל הנ"ל, שהעלו להתיר גם לספרדים למלא לוטו. וע"ע בשו"ת נזר כהן חלק א' (חלק חושן משפט סימן ג) שדעתו, שספרדי שמיקל להשתתף בהגרלת הפיס יש לו על מה שיסמוך. יעויין שם.

בהצלחה רבה,

הלל מאירס