שאל את הרב - כללי

איך היה מותר לאברהם להאכיל את המלאכים בשר בחלב?

  • כ"ח תשרי התשע"ט

שאלה

שלום,

אומרים שהאבות הקדושים שמרו על כל התורה כולה למרות שהיא עדיין לא ניתנה בזמנם, אם כך, איך יתכן שאברהם הגיש לאורחיו בשר בקר עם חמאה? גם אם הוא לא אכל מזה הרי אין זה ראוי שאדם שומר כשרות יגיש לאורחיו מאכל שאינו כשר!

בתודה,
הודיה

תשובה

שלום רב,

יפה שאלת, ועמדו בזה המפרשים, ונתנו כמה תירוצים, ומהם:

א. שבאמת אברהם אבינו הגיש לפניהם קודם חמאה וחלב ורק אחרי שסיימו לאכול את החלב הגיש לפניהם את בן הבקר אשר עשה, ובזה הרי אין שום איסור (רבינו יוסף בכור שור על התורה בראשית פרק יח פסוק ח. וכ"כ המלבי"ם שם).

ב. שאברהם אבינו עשה את בן הבקר על ידי ספר יצירה, וכמו שכתוב ובן הבקר אשר "עשה", ובשר כזה אין לו דין בשר, ומותר לאוכלו עם חלב (המלבי"ם שם. וע"ע במשך חכמה שם).

בברכה,

הלל מאירס