האם מותר לספרדים לאכול חלב נכרי?

  • כ"ג תשרי התשע"ט

שאלה

האם מותר לספרדים לאכול שוקולד שיש בו חלב נכרי או אבקת חלב נוכרי אנחנו ספרדים עדות המזרח. תודה

תשובה

שלום רב,

1. לגבי חלב נכרי - אמנם יש איסור לשתות חלב נכרי אם לא היתה שם השגחה של יהודי, וזו הלכה פסוקה בשלחן ערוך יורה דעה (סימן קטו סעיף א).

אלא שיש דעות שבמדינות שהחוק אוסר לערב סוגי חלב זה בזה, אפשר לשתות חלב נכרי, היות שהגוי חושש מלערב חלב טמא עם הטהור. ויש חולקים על זה וסוברים שגם באופן זה אסור לשתות חלב נכרי.

ולהלכה - ראה בספר ילקוט יוסף איסור והיתר (סימן פא סעיף יא) שראוי ונכון להחמיר שלא לשתות חלב נכרי זולת במקום חולי או לתינוקות. ומכל מקום הדרים בחוץ לארץ בקביעות וקשה להם להחמיר בזה, וגם אין באפשרותם להשיג חלב ישראל, הסומך על דברי המקילין יש לו על מה לסמוך, גם שלא במקום חולי.

2. לגבי אבקת חלב נכרי - ראה ילקוט יוסף (שם סעיף יד) שכתב, אבקת חלב נכרי שמערבים בשוקולד וכדומה (עם הכשר מהרבנות) מעיקר הדין אין בזה איסור משום חלב נכרי, אחר שידוע שעושים אבקה זו מחלב פרות. ומותר לאכול שוקולד זה. אולם עם כל זה ראוי ונכון להחמיר בזה. אך לקטנים יש להקל גם במיני מתיקה.

בברכה,

הלל מאירס