האם אפשר לעשות חלאקה בראש חודש?

  • כ"ב תשרי התשע"ט

שאלה

הבן שלי נולד בראש חודש, ב"ה הגיע מועד החלאקה גיל 3. התאריך העברי יוצא שוב בראש חודש יום שישי. שאלתי מתי לעשות לו את החלאקה אם אסור בראש חודש? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

נראה שטוב יותר לדחות את החלאקה ליום ראשון משום צוואת רבי יהודה החסיד שלא לגלח בראש חודש.

מקורות: אמנם בשו"ת מהר"ם בריסק חלק ב' (סימן צט) דעתו שיש לעשות חלאקה לילד בן שלוש גם כאשר זה יוצא בראש חודש. ע"ש. וכן הובא בשם הגר"ש וואזנר זצ"ל (נטעי גבריאל ענייני תגלחת הילדים פרק יא הערה ב). וע"ע בשו"ת דברי שלום חלק ו' (סימן סד) שהיקל בזה ביום א' דראש חודש. ע"ש. אולם בשו"ת מאור יהושע (סימן ב) דעתו שיש לדחות החלאקה עד לאחר ראש חודש משום צוואת רבי יהודה החסיד. ע"ש. וכ"כ בספר שבעים תמרים על ספר חסידים (בקונטרס כפות תמרים סימן יד). וכן הורו האדמו"ר מסאטמר והגרש"ז אויערבאך זצ"ל (נטעי גבריאל שם הערה א). וכן פסק בספר שערי הלכה ומנהג חלק אורח חיים חלק ב' (עמודים שב-שג).

בברכה,

הלל מאירס