משמעותה של מצוות שילוח הקן

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב שמעתי על מצוות שילוח הקן איזשהוא טעם ורציתי לשאול אותך האם הוא נכון? שברגע שאתה לוקח ליונה את הגוזלים על ידי הצער שלה ניברא מקטרג בשמיים שבא לבורא עולם ואומר לו פלוני עשה כך וכך ליונה ולקח מימנה את הגוזלים אז מתרעם בורא עולם ועונה לו ומה איתי שהייצר הרע כול יום לוקח מימני את הגוזלים{ילדים} שלי ועל ידיי זה יורד שפע לעם ישראל האם זה נכון? כי מדובר על אריכות ימים ככול שיידוע לי בתודה ניסים פרטוש

תשובה

שלום

לא שמעתי על כך, יתכן ויש לזה מקור, אבל זה לא סתירה לאריכות ימים שמוזכר בתורה, אלא זה טעם פנימי נוסף.